Istanbul

Posted in Jesen

GRAD NA 2 KONTINENTA

Istanbul
Prijave u toku!
Zagarantovan polazak: 30. septembar 2019.
CIJENA: 592 KM
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... 30.09. 2019. BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke u 21:00 h, sa Stare autobuske stanice. Noćnja vožnja preko Srbije i Bugarske.

2. DAN ... 01.10.2019. SOFIJA
Dolazak u Sofiju u jutarnjim časovima. Obilazak glavnog grada Bugarske i organizovana šetnja centrom grada: hram Sv. Aleksandra Nevskog, Crkva Sv. Sofije; Ruska crkva; Rotonda; Parlamentarni trg u centru Sofije, Bogoslovski fakultet... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN ... 02.10.2019. SOFIJA - ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Istanbul. Ugodna vožnja kroz Bugarsku i Tursku. Dolazak u večernjim časovima. Panoramsko razgledanje grada u transferu do hotela: Sveta Sofija, Hipodrom, Plava džamija, Eminonu - centar nekadašnjeg Konstantinovog utvrđenja, Egipatski bazar poznat u svijetu kao i pijaca začina, Galata most preko Zlatnog roga, Trg Taksim i Dolmabahče palata. Dolazak  u hotel. Smještaj. Noćenje.

4. DAN ... 03.10.2019. ISTANBUL
Doručak. Odlazak u  cjelodnevno razgledanje grada (fakultativno) sa posjetom antičkom  Hipodromu, Plavoj Džamiji jednoj od najvećih džamija Istanbula iz XVII vijeka, Aja Sofiji - crkvi u kojoj su krunisani vizantijski carevi, a koju je sultan Mehmed Osvajač nakon pada Carigrada 1453. preobrazio u džamiju. Nakon kraće posjete Topkapi palati, prelazak preko mosta na Bosforu u Azijski dio grad. Povratak u hotel. Mogućnost organizovanja večere u nekom od restorana uz bogat folklorni program, trbušne plesačice i nacionolnu muziku-fakultativno. Noćenje.

5. DAN … 04.10.2019. ISTANBUL       
Doručak. Prijepodne slobodno za individualne  aktivnosti, šetnju i kupovinu. Mogućnost organizovanja krstarenja
Bosforom sa  posjetom Vaseljenskoj patrijaršiji i Dolmabahč epalati,  a nakon toga posjeta radnji gdje se prodaju začini I slatkiši (fakultativno). Povratak  u hotel.  Noćenje.

6. DAN … 05.10.2019. ISTANBUL- NIŠ
 Doručak. Napuštanje soba i polazak za Srbiju. Ugodna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju sa kraćim usputnim pauzama. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN … 06.10.2019. NIŠ - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela. Razgled Niša: posjeta Ćele kuli – jedinstvenom svjetskom spomeniku koji su napravili  Turci od lobanja srpskih heroja poslije bitke na Čegru;  spomenik oslobođenja Niša koji se nalazi u samom centru; spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću; spomenik Stevanu Sremcu i Kalči; Niška tvrđava na obali rijeke Nišave. Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak Putovanja ka Banjaluci. Dolazak u kasnim večernjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 4*
 • 1 nocenje sa doručkom u Sofiji u hotelu sa 4*
 • 1 noćenje sa doručkom u Nišu u hotelu sa 4*
 • Prevoz autobusom po programu
 • Panoramsko razgledanje grada autobusom prvi dan
 • Usluge predstavnika agencije

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 • Tursko veče
 • Cjelodnevno razgledanje Istanbula sa ulaznicama za Top kapi i Aja Sofiju
 • Krstarenje Bosforom sa posjetom Vaseljanskoj patrijaršiji i Dolmabače Palati
 • doplata za 1/1 sobu 200 KM
 • putničko zdravstveno osiguranje 11 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.