Ohrid i Skenderbeg tura

Posted in Izdvajamo, Jesen

SKOPLJE - OHRID - ELBASAN - TIRANA - DRAČ - KRUJE - BUDVANSKA RIVIJERA

Ohrid i Skenderbeg tura
Prijave u toku!
Polazak: 15. oktobar 2021.
CIJENA: 399 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

Za turiste radoznalog duha: Vodimo Vas Makedoniju i u mističnu Albaniju – zemlju koja je bila zatvorena više od 50 godina za vrijeme vladavine Envera Hodže.  Upoznajmo je zajedno putevima čuvenog Đurađa Kastriotića - Skenderbega.

1. DAN / 15.10.2021. /  BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke u 20h sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja preko Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim pauzama.

2. DAN / 16.10.2021. /  SKOPLJE - OHRID
U jutarnjim časovima dolazak u Skoplje. Razgledanje Skoplja sa lokalnim vodičem - pješačka tura oko 2 sata: Tvrđava Kale iz VI vijeka, Crkva Sveti Spas (XVI vijek), Stara Turska čaršija - najveća otvorena čaršija na Balkanu, Daut Pašin Hamam - izgrađen u XV vijeku a sada umjetnička galerija, Kameni most - simbol grada, glavni trg Makedonija, Spomen Kuća Majke Tereze, Stara željeznička stanica.. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Ohrid.
Dolazak u poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN / 17.10.2021. / OHRID 
Doručak. Razgled starog dijela grada sa vodičem:
muzej Robevi, antički teatar iz III vijeka p.n.e, crkva Sveta Sofija iz XI vijeka, crkva Perivlepta, Plaošnik, i tvrđava Cara Samoila … Izlet do Svetog Nauma. Manastir je lociran na najjužnijem dijelu Ohridskog jezera, u blizini izvora Crnog Drima, uz samu granicu sa Albanijom. Okružen je bogatim zelenilom i pruža se predivan pogled na Ohridsko jezero. U njemu je sahranjen Sv. Naum koji je bio učenik Ćirila i Metodija. Manastir je izgrađen u IX vijeku. Razgledanje manastira i izvora Crnog Drima.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 18.10.2021. / OHRID – ELBASAN – TIRANA – DRAČ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Albaniju preko graničnog prelaza Ćefasan. Dolazak u grad Elbasan u centralnoj Albaniji.  Vožnja pored tvrđave Skampi koja potiče iz rimskog perioda, a u kojoj su isprepletene istorije više civilizacija. U gradu se nalazi i više pravoslavnih crkava. Kratka pauza. Nastavak putovanja za glavni grad Albanije - Tiranu, danas modernu prestolnicu Albanije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: Narodni Muzej, Trg Skender Bega, bulevar Nacionalnog heroja, Parlament, Kraljevska palata, Nacionalna radio-televizija… Slobodno vrijeme u centru grada za individualno razgledanje … Poslijepodne polazak za Drač udaljenom oko sat vremena vožnje. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN / 19.10.2021. / DRAČ – KRUJE - BUDVANSKA RIVIJERA
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Kruje i mjestu gdje je krunisan Đurađ Kastriotić-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog muzeja, Stare tvrđave i Bazara narodnih rukotvorina. Posjeta jednom od najstarijih Amfiteatara na Balkanu, Etnografski Muzej… Polazak u vinariju Skenderbeg gdje se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka sa malom zakuskom. Mogućnost kupovine pića u fabričkoj prodavnici. Nastavak putovanja za Crnu Goru. Dolazak u popodnevnim časovima i smještaj u neki od hotela na Budvanskoj rivijeri. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN / 20.10.2021. / TREBINJE - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Banjaluku. Ugodna vožnja sa pauzom u Trebinju i usputnim pauzama po potrebi. Dolazak u večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 2 noćenja sa doručkom na Ohridu u hotelu sa 3*
  • 1 noćenje sa Doručkom u Draču u hotelu sa 4*
  • 1 noćenje sa doručkom na Budvanskoj rivijeri - hotel 3*
  • usluge pratioca grupe i turističkog vodiča
  • prevoz visoko turističkim autobusom
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i zdravstveno osiguranje
  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • doplatu za 1/1 sobu

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke