Doček Nove godine u Peruđi

Posted in Nova Godina

UMBRIJSKA PRESTONICA PERUĐA SA TOSKANOM - REGIJA ČOKOLADE I VINA

Doček Nove godine u Peruđi
Prijave u toku!
POLAZAK: 29.12.2017.
REDOVNA CIJENA: 479 KM
FIRST MINUTE CIJENA: 429 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 29.12.2017. petak … BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke u 20:00h sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. DAN 30.12.2017. subota … PERUGIA
U podnevnim časovima dolazak u Peruđu (950 km), glavni grad regiona Umbrija, poznat po istorijskim zgradama, univerzitetu, čokoladi, festivalima, trgovima punim ljudi i modernim buticima. Glavni trg Piazza IV Novembre je srce grada i centar dešavanja. Nalazi se na vrhu brda i do njega se dolazi uskim ulicama. U centru ovog velikog trga je Fontana Maggiore iz XIII vijeka, a okružen je katedralom iz XIV vijeka, zgradom stare gradske skupštine Palazzo dei Priori iz XIII vijeka i istorijskim zgradama. Ostaci tvrđave Rocca Paolina potiču iz perioda od XI do XIV vijeka. Univerzitet Peruđa je osnovan 1308. godine i obuhvata 11 fakulteta. Ovdje se proizvode čuveni “Baci di Perugina” (praline sa lješnicima).
Smještaj u hotel. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN 31.12.2017. nedjelja … PERUGIA - ASSISI
Doručak. Odlazak do grada Asizi (30 km). Ovaj srednjevekovni gradić, smješten je na brežuljku Monte Subasio i dominira cijelom dolinom. Asizi je poznat po impozantnoj dvospratnoj bazilici Franje Asiškog iz XIII vijeka u kojoj se nalaze freske italijanskog slikara i vajara – Đota. Bazilika se nalazi na listi svetske kulturne baštine UNESCO. Vrijedan pažnje je i sam srednjevekovni centar sa bazilikom Sv.Klare u gotičkom stilu, Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Peruđu. Slobodno poslijepodne za odmor i pripremu za najluđu noć. Doček Nove Godine na otvorenom ili u nekom od restorana uz doplatu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN 01.01.2018. ponedjeljak ... SIENA
Kasni doručak. Polazak na cjelodnevni izlet do toskanskog „bisera“ – Siene (110 km). Usputna pauza na jezeru Trasimeno na čijim obalama se odigrala bitka koja je primjer najveće i najuspješnije zasjede u istoriji ratovanja,
kada su Kartaginjani pod vodstvom Hanibala pobijedili rimsku vojsku.  Zaustavljanje u mjestu Passignano na obali jezera Trasimeno. Kraća pauza.
Po dolasku u Sienu, obilazak grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Piazza del Campo je gradski trg u obliku školjke izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog pozorišta. Na njemu se nalazi gradska kuća Palazzo Pubblico i  Torre del Mangia visok 102 m; sienska katedrala  Duomo di Siena iz XII vijeka jedan je od primjera italijanske romaničko-gotičke arhitekture. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost posjete nekoj od vinarija na ovom poznatom vinorodnom području. Povratak u Peruđu. Noćenje.  

5. DAN 02.01.2018. utorak … BOLONJA – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Bolonju (250 km). Organizovano razgledanje kulturno-istorijskog jezgra grada: Piazza Maggiore, katedrala San Petronino, Neptunova fontana, čuveni tornjevi Bolonje – Azineli i Garisenda.... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja ka Banjaluci (700 km). Dolazak u Banjaluku u noćnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:    

  • 3 noćenja sa doručkom u Peruđi u hotelu 3*
  • usluge turističkog vodiča i pratioca grupe
  • prevoz visoko turističkim autobusom
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i zdravstveno osiguranje 8 KM
  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • turističku taksu koja se plaća na recepciji
  • doplatu za 1/1 sobu 230 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.