Doček Nove godine u Rimu

Posted in Nova Godina

RIM - BOLONJA

Doček Nove godine u Rimu
Prijave u toku!
POLAZAK: 29.12.2017.
REDOVNA CIJENA: 579 KM
FIRST MINUTE CIJENA: 529 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  29.12.2017.  / petak / BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke u 19:00h sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim pauzama. Obavljanje graničnih formalnosti.

2. DAN   30.12.2017. / subota / RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramski razgled grada, koji predstavlja najmoćniji grad u istoriji civilizacije. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Obilazak antičkog Koloseuma i Foruma te prekrasne Piazza Venezia sa spomenikom Vittoriu Emanuele II – ujedinitelju Italije, poznatiji po nazivu Oltar domovine, Trajanovog stuba.  Veče slobodno za individualne aktivnost. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN 31.12.2017.  nedjelja/ RIM - VATIKAN
Doručak. Obilazak Vatikana – najmanje države na svijetu sa najvećom crkvom na svijetu, sjedištem poglavara Katoličke crkve. Obilazak trga i bazilike Sv. Petra u kojoj se nalazi čuvena Mikelanđelova Pieta. Šetnja do tvrđave Sant Anđelo, nekadašnjeg mauzoleja rimskog cara Hadrijana i mosta Sant Anđelo, koji je izgrađen u vrijeme cara Hadrijana kako bi povezao centar grada sa mauzolejom.
Slobodno poslijepodne za odmor i pripremu za najluđu noć. Doček Nove Godine na trgovima antičkog Rima ili u nekom od klubova uz doplatu.

4. DAN 01.01.2018. / ponedjeljak/ RIM
kasni doručak. Organizovano razgledanje znamenitosti grada na 7 brežuljaka: Fontana di Trevi, Panteona, Piazza Navona, Španskog trga i stepenica, Arko di Setimo Severo. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 02.01.2018. / utorak / BOLONJA - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bolonji. Organizovano razgledanje kulturno-istorijskog jezgra grada: Piazza Maggiore, katedrala San Petronino, Neptunova fontana, čuveni tornjevi Bolonje – Azineli i Garisenda.... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i kupovinu. Nastavak putovanja ka Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u kasnim noćnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:      

  • 3 noćenja sa doručkom u Rimu / hotel 3*
  • usluge pratioca grupe i turističkog vodiča
  • prevoz visoko turističkim autobusom
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i zdravstveno osiguranje 8 KM
  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • doplatu za 1/1 sobu 250 KM
  • turističku taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.