Bled

Posted in Proljeće

BLED – KLAGENFURT - KRANJSKA GORA – LJUBLJANA

Bled
Prijave u toku!
ZAGARANTOVAN POLAZAK: 24.06.2017.
CIJENA: 484 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN... 24. jun 2017. BANJA LUKA – BLED
Polazak iz Banjaluke u 05:30 h, sa Stare autobuske stanice. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak na Bled u popodnevnim časovima (390 km). Smještaj u hotel. Kraće slobodno vrijeme. Posjeta Bledskom gradu koji je smješten na obali Bledskog jezera u podnožju Julijskih Alpa. Tvrđava je jedna od najstarijih utvrđenja u Sloveniji i u sklopu nje se nalazi Muzej, kapela iz XVI vijeka, štamparija, galerija i spomen-soba Primoža Trubara. Slobodno poslijepodne za šetnju i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

2. DAN... 25. jun 2017. KLAGENFURT
Doručak. Polazak za Klagenfurt, prijestonicu Koruške (85 km). Pauza u restoranu uz jezero Worther See na kome se nalazi i grad Klagenfurt. Šetnja Starim gradom uz razgledanje: Centalni gradski trg Neuer Platz gdje se nalazi gradska kuća kao i Stari grad, Landhaus, zgrada u kojoj je smješten koruški parlament čiji je hol ukrašen starim oružjem, šetnja do Schiller-ovog parka…  Mogućnost fakultativne posjete jedne od glavnih atrakcija ovog grada Minimundusa - mini varijante najpoznatijih građevina svijeta - Ajfelova kula, Tadž Mahal, katedrala svetog Petra... Slobodno vrijeme za kupovinu u velikom tržnom centru “City Arkaden” u Klagenfurtu. Povratak na Bled u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

3. DAN... 26. jun 2017. KRANJSKA GORA - PLANICA
Doručak. Polazak za Kranjsku Goru (40 km), podjednako zimski i ljetni turistički centar u blizini granice sa Italijom i Austrijom. Kranjska Gora je poznata po takmičenju za svjetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici Planica. Kraće slobodno vrijeme u centru Kranjske Gore. Odlazak do Nordijskog centra Planica (7 km)  u sklopu kojeg se nalazi 7 skakaonica sa pratećim objektima,
vidikovac, Muzej Planica, aerodinamički tunel i bogata ugostiteljska ponuda. Slobodno vrijeme. U povratku na Bled, usputna posjeta jezeru Jasna u kome možete vidjeti kristalni odsjaj planina. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak na Bled u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

4. DAN...27.  jun 2017. LJUBLJANA - BANJA - LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Ljubljanu. Panoramska vožnja autobusom kroz glavni grad Slovenije. Odlazak do Kongresnog trga, Prešernovog trga i Franjevačke crkve. Šetnja duž obale rijeke Ljubljanice i njenih mostova. Simbol grada je Zmaj i Zmajski most koji je prvi ljubljanski gvozdeno-betonski most, šetnja do Tromostovlja. Fakultativni odlazak uspinjačom do  Ljubljanskog grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja. Dolazak u Banjaluku u večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:        

 • 3 polupansiona na Bledu u hotelu 3*  
 • Korištenje bazena i wellnessa u hotelu Golf        
 • usluge pratioca grupe i lokalnog turističkog vodiča
 • boravišna taksa    
 • organizaciju i realizaciju programa
 • prevoz turističkim autobusom
 • putničko i zdravstveno osiguranje
 • ulaznica za Bledski grad

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike: Minimundus 17,50 eur, Muzej Planica 6 eur, uspinjača u Ljubljani 3,5 eur
 • vožnja brodićem na Bledu cca 15 eur
 • dolatu za 1/1 sobu

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.