Rimini - Ravena - San Marino

Posted in Proljeće

RAVENA – RIMINI - SAN MARINO – GRADARA - BOLONJA - FERARA

Rimini - Ravena - San Marino
Prijave u toku!
Zagarantovan polazak: 28. mart 2019.
CIJENA: 319 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN // BANJA LUKA        
Polazak autobusa iz Banjaluke u 23:00h.  Noćna vožnja u tranzitu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju  sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN // RAVENA - RIMINI        
U jutarnjim časovima dolazak u Ravenu (700 km) koja je, kroz svoju istoriju, čak tri puta bila prestonica. Danas je to grad sa najbolje očuvanom ranovizantijskom umjetnošću, a zovu je i “grad mozaika”. Čak osam spomenika kulture je pod zaštitom UNESCO, što govori o njihovoj vrijednosti i ljepoti. Među njima je i Mauzolej Gale Plasidije, kćerke imperatora Teodosijusa, čiji enterijer krase brojni mozaici. Jedan od njih, centralni, je sa prikazom dvije bijele golubice koje piju vodu iz fontane života. Ovaj motiv je i zaštitni znak grada.
Nastavak putovanja za Rimini (60 km). Dolazak u popodnevnim časovima. Smještaj u hotel.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN // RIMINI - SAN MARINO - GRADARA      
Doručak. Polazak za San Marino (30 km), jednu od najmanjih država na svijetu koju još zovu i državom  “ devet brda“. Obilazak Palate pravde, Gradske kuće San Marina, 3 kule San Marina, bazilika Sv. Marina.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odlazak do Gradare (45 km) – pitoresknog srednjovjekovnog gradića smještenog na uzvisini i opasanog zidinama. Šetnja urbanim centrom unutar zidina i mogućnost posjete dvorcu Gradara koji obilježava legenda o ljubavi i ubistvu Paola i Frančeske, dvoje ljubavnika, koju je Dante ovjekovječio u svojoj Božanstvenoj komediji. Povratak u Rimini (30 km). Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN // BOLONJA - FERARA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bolonji. Organizovano razgledanje kulturno-istorijskog jezgra grada: Piazza Maggiore, katedrala San Petronino, Neptunova fontona, čuveni tornjevi Bolonje – Azineli i Garisenda.... Nastavak putovanja za Feraru,  renesansnom gradu čiji je istorijski centar pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja centrom grada: dvorac porodice Este, katedrala San Giorgio, Gradska vijećnica. Nastavak putovanja ka Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u noćnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:        

  • 2 noćenja sa doručkom u Riminiju u hotelu sa 4*          
  • usluge pratioca grupe                  
  • usluge turističkog vodiča                            
  • organizaciju i realizaciju programa
  • prevoz turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • dolatu za 1/1 sobu 80 KM
  • turističku taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.