Slovenačka istra

Posted in Izdvajamo, Proljeće

PORTOROŽ – PIRAN – TRST – KOPAR - LJUBLJANA

Slovenačka istra
Prijave u toku!
Zagarantovan polazak: 06. mart 2020.
CIJENA: 269 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... 06.03.2020. petak BANJA LUKA – PORTOROŽ – PIRAN
Polazak iz Banjaluke u 05:30 h, sa Stare autobuske stanice. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Portorož (440 km), jedan od najznačajnijih turističkih centara Slovenije. Slobodno vrijeme za šetnju ovim turističkim mjestom koji odiše luksuzom. Nastavak putovanja do obližnjeg Pirana (4 km). Smještaj u hotel. Kraće slobodno vrijeme. Odlazak u šetnju Piranom koji se ponosi svojim dobro očuvanim starim gradskim jezgrom sa nizom uskih ulica, trgova, crkava i palata, te bogatom srednjovijekovnom arhitekturom i kulturnom baštinom. Slobodno vrijeme.    Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN ... 07.03.2020. subota PIRAN – TRST – KOPAR
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Trst (40 km). Razgledanje grada koji je pod velikim uticajem „habzburške arhitekture“: najveći tršćanski trg Unita d’Italia, Guvernerova palata,  Teatro Verdi, Berza, Srpska pravoslavna crkva San Spiridon, kanal Grande, Teatro Romano, tvrđava San Guisto sa koje se pruža prelijep pogled na grad, akvarium…
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili kupovinu.
U povratku prema Piranu, usputna posjeta Kopru – najvećem gradu Slovenačkog primorja  (25 km). Kopar je prvobitno bio ostrvo koje je kasnije preraslo u grad i spojeno sa kopnom. Šetnja starim centrom grada do Titovog trga na kom se nalazi
Pretorijanska palata u kojoj je sada sjedište gradonačelnika, stara gradska kuća “Lođa”, Saborna crkva, potom odlazak do Prešernovog trga i Vrata Muda. Povratak u Piran (15 km). Noćenje.

3. DAN ... 08.03.2020. nedjelja LJUBLJANA – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Ljubljanu (120 km). Usputna fakultativna posjeta Postojnskoj jami (minimum za posjetu je 25 zainteresovanih). Jedna od najvećih i najljepših pećina u Evropi koja predstavlja sistem podzemnih hodnika, rovova, galerija i dvorana dug preko 20 kilometara, bogato ukrašen pećinskim nakitom u vidu stalaktita, stalagmita, draperija i pećinskih stubova. Nastavak putovanja za Ljubljanu.
Panoramska vožnja autobusom kroz glavni grad Slovenije. Odlazak do Kongresnog trga, Prešernovog trga i Franjevačke crkve. Šetnja sa vodičem duž obale rijeke Ljubljanice i njenih mostova. Simbol grada je Zmaj i Zmajski most koji je prvi ljubljanski gvozdeno-betonski most; Mesarski most, Tromostovlje.  Individualni odlazak uspinjačom do  Ljubljanskog grada. Slobodno vrijeme u Ljubljani. U poslijepodnevnim časovima polazak za Banjaluku (330 km). Dolazak u večernjim  časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 2  noćenja sa doručkom u Piranu u hotelu 3*/4*
  • usluge vodiča i pratioca grupe          
  • organizaciju i realizaciju programa
  • prevoz visoko - turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • doplatu za 1/1 sobu 80 KM
  • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete, uspinjača u Ljubljani, ulaznica u Postojnsku jamu
  • putničko i zdravstveno osiguranje 5 KM
  • turističku taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

     

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke