Višegrad – Sutjeska – Trebinje – Pećina Vjetrenica - Blagaj

Posted in Izdvajamo, Proljeće

MOGUĆNOST KORIŠTENJA VAUČERA VLADE RS!

Višegrad – Sutjeska – Trebinje – Pećina Vjetrenica - Blagaj
Prijave u toku!
Polazak 1: 27. mart 2021.
Polazak 2: 24. april 2021.
CIJENA: 240 KM - VAUČER = 140 KM
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … BANJA LUKA – VIŠEGRAD
Polazak sa Stare autobuske stanice u 05:30h. Putovanje prema Višegradu uz kraće usputne pauze. Dolazak u poslijepodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Šetnja Starim mostom, čuvenim mostom na Drini – zadužbini Mehmed paše Sokolovića. Most je izgrađen preko rijeke Drine u 11 lukova i predstavlja remek-djelo tadašnje arhitekture. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta Andrićgradu koji je nastao da bi nam dočarao ideju o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanom djelima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića. To je vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su se smjenjivali kroz istoriju ovog područja. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.


2. DAN … VIŠEGRAD – NP SUTJESKA – TREBINJE
Doručak. Napuštanje hotela i posjeta manastiru Dobrun koji je smješten u kanjonu rijeke Rzav na 12 km od Višegrada. Manastir je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice. Polazak prema Trebinju uz usputnu posjetu nacionalnom parku “Sutjeska” koji s pravom nosi epitet bisera Republike Srpske. Najstariji i najveći nacionalni park u BiH na čijem području se nalaze i mnogobrojni spomenici. Čuvena bitka na Sutjesci iz II Svjetskog rata se odigrala na ovom području i centralni dio predstavlja monumentalni spomenik podignut u znak sjećanja. Slobodno vrijeme na Tjentištu za šetnju i ručak. Nastavak putovanja za Trebinje. Dolazak u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN … TREBINJE
Doručak. Posjeta Hercegovačkoj Gračanici - duhovnom kompleksu na brdu Crkvina gdje je po posljednoj želji sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Panoramski pogled na grad. Obilazak gradskog jezgra u pratnji stručnog vodiča: Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika gdje se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoljetni platani i Katedrala iz 1884.god.; Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg koja se nalazi u središtu Dučićevog parka; Stari grad – Kastel; Osman pašina džamija i Sahat kula; Muzej Hercegovine smješten u nekadašnjoj zgradi austrijske kasarne. Slobodno vrijeme i mogućnost fakultativne posjete nekoj od vinarija uz degustaciju vina. Noćenje.

4. DAN … TREBINJE – PEĆINA VJETRENICA - BLAGAJ - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela. Usputni obilazak pećine Vjetrenica – zaštićeni spomenik prirode, geomorfološni rezervat i najpoznatija pećina u BiH. Pećina je bogata prostranim hodnicima, dvoranama, naslagama siga, jezerima, nekoliko vodopada, a ime je dobila po karakterističnom vjetru koji struji na ulazu u pećinu. Nastavak putovanja i usputna posjeta Blagaju – oazi mira i prirodne harmonije. Blagaj je srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Prelijep ambijent izvora rijeke Bune krase: Kuća Velagića (prekrasan primjer otomanske stambene arhitekture iz XVII vijeka), Džamija Sultana Sulejmana (izgrađena oko 1520.), Karađozbegov most, izgrađen na rijeci Buni, koji potiče iz 1570. i Hamam sagrađen na prelazu iz XVI u XVII vijek. Na desnoj obali rijeke nalazi se Tekija, kuća derviša iz XVI vijeka, koja kao da lebdi između stijene i vode.
Nastavak putovanja prema Banjaluci uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 1 noćenje sa doručkom u u Višegradu 3*
 • 2 noćenja sa doručkom u Trebinju 3*
 • usluge lokalnog vodiča u Trebinju i Višegradu
 • usluge pratioca grupe
 • razgledanja prema programu
 • prevoz visoko turističkim autobusom
 • organizaciju i realizaciju putovanja
 • Boravišnu taksu i osiguranje u hotelima

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativne ulaznice
 • doplatu za 1/1 sobu
 • ulaznice za lokalitete Blagaj i pećinu Vjetrenicu (12 KM)

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke