Ohrid - Skoplje

Posted in Izdvajamo, Jesen

OHRID - SKOPLJE

Ohrid - Skoplje
Prijave u toku!
Zagarantovan polazak: 21. septembar 2022.
CIJENA: 399 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

Ohrid je najljepše i najpoznatije odmaralište u Makedoniji. Smatra se najatraktivnijim gradom, muzejom na otvorenom i centrom pravoslavne duhovnosti. Ohridsko jezero spada u jedno od najčistijih u Evropi, sa više vrsta flore i faune. Zbog svega toga, Ohridsko jezero sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvom, je pod zaštitom UNESCO-a od 1980.god. Poznat je po slovenskim prosvjetiteljima Klimentu i Naumu.

1. DAN / 21.09.2022. /  BANJA LUKA
Polazak autobusa  sa Stare autobuske u 19:00h.  Noćna vožnja preko Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim pauzama. 

2. DAN / 22.09.2022. / OHRID
U  podnevnim časovima dolazak na Ohrid (940 km). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Fakultativna panoramska vožnja brodom po jezeru u trajanju od sat vremena. Večera. Noćenje.

3. DAN / 23.09.2022. / OHRID - SV. NAUM
Doručak.  Izlet do Svetog Nauma (30 km). Manastir je lociran na najjužnijem dijelu Ohridskog jezera, u blizini izvora Crnog Drima, uz samu granicu sa Albanijom. Okružen je bogatim zelenilom i pruža se predivan pogled na Ohridsko jezero. U njemu je sahranjen Sv. Naum koji je bio učenik Ćirila i Metodija.  Manastir je izgrađen početkom X vijeka. Razgledanje manastira i izvora Crnog Drima. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje. Fakultativni ručak u restoranu Biljanini izvori. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN / 24.09.2022. / OHRID – SKOPLJE
Doručak. Napuštanje hotela i odlaganje stvari u autobus. Organizovano razgledanje starog dijela grada sa vodičem: muzej Robevi – arheološka postavka, antički teatar iz III vijeka p.n.e, crkva Sveta Sofija iz XI vijeka, crkva Presvete Bogorodice Perivlepte, Plaošnik, i tvrđava Cara Samoila…... Slobodno vrijeme  za individualno razgledanje i šetnju gradom sa obiljem prodavnica ručno rađene kože, filigrana, suvenira od bakra i nadaleko poznatih ohridskih bisera. Polazak za Skoplje oko 15h. Dolazak u Skoplje u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN / 25.09.2022. / SKOPLJE - BANJA LUKA
Doručak. Obilazak Skoplja sa vodičem: Porta Makedonija, statua „Ratnik na konju“, Most umjetnosti, Kameni most, tvrđava Kale, Stara čaršija, memorijalna kuća Majke Tereze... Kraće slobodno vrijeme.
Nastavak putovanja za Banjaluku (780 km). Kraće usputne pauze po potrebi. Dolazak u noćnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 2 polupansiona na Ohridu u hotelu 4*
 • 1 noćenje sa doručkom u Skoplju u hotelu 4*
 • prevoz visoko-turističkim autobusom
 • posjete i obilasci prema programu
 • usluge lokalnog vodiča i pratioca grupe
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete
 • vožnja brodom jezerom 8 EUR
 • ručak u restoranu Biljanini izvori 14 EUR
 • individualne troškove
 • doplatu za 1/1 sobu 90 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke