Kraljevski Madrid (avionom)

Posted in Avionom, Proljeće

4 NOĆENJA / 5 DANA! LET IZ BEOGRADA (mogučćnost transfera BL - BG - BL)

Kraljevski Madrid (avionom)
Prijave do 5. aprila!
Polazak: 14. maj 2022.
CIJENA: 1019 KM
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... 14.05.2022. subota BEOGRAD - MADRID      
Polazak iz Banjaluke u noćnim časovima. Čekiranje i obavljanje graničnih formalnosti na aerodromu « Nikola Tesla » Beograd u 05:00H. Let za Madrid JU 570 u 06:40H kompanijom AIR SERBIA. Slijetanje u Madrid u 09:55H. Transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada : Plaza de la Indipendenca ; Alcalá – jedna od najznačajnijih ulica Madrida ; Puerta de Alcalá ; Plaza de la Cibeles sa svojom prelijepom Palatom Komunikacija ; Puerta del Sol na kojoj se nalazi nulta tačka Španije odakle se računaju sve udaljenosti ; Plaza Mayor - trg na kome su se nekada održavala suđenja i pogubljenja koja je sprovodila inkvizicija; katedrala Almudena ; Kraljevska palata ; Plaza del Espana na kojoj se nalazi spomenik Servantesu;
Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u neobaveznu šetnju. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN ... 15.05.2022. MADRID       
Doručak. Odlazak u Paseo del Prado gdje se nalazi i čuveni  muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umjetničkih djela na svijetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Posjeta muzeju. Odlazak do parka Retiro u kome se nalazi monumentalni spomenik kralju Alfonsu XII, Velaskezova Palata i Kristalna Palata. Slobodno vrijeme za šetnju. Odlazak do Gran Via – najpoznatije trgovačke ulice. Slobodno poslijepodne. U večernjim satima predlažemo odlazak na flamenco predstavu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ... 16.05.2022. MADRID - EL ESCORIAL            
Doručak. Fakultativni izlet do gradića San Lorenco de El Escorial, udaljenom od Madrida oko 45 km. Ovaj impozantni kompleks predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI vijeku. Posjeta muzeju sa bogatom kolekcijom slika. Povratak u Madrid. Šetnja do Kraljevske palate iz XVIII vijeka – simbol Madrida i jedna od najbolje
očuvanih palata tog tipa u Evropi. Fakultativni razgled . Šetnja pored katedrale Almudena I Plaza Oriente. Slobodno popodne. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN … 17.05.2022. MADRID - TOLEDO
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovijekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i dali ime. Burna i zanimljiva istorija, te narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovdje. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živio i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (porijeklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII vijeka... Povratak u Madrid. Noćenje.


5. DAN … 18.05.2022. MADRID - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba i odlaganje stvari u sobu za prtljag. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom  oko 15H. Let za Beograd sa kompanijom AIR SERBIA JU 573 u 18:20H. Dolazak u Beograd u 21:15H. Transfer za Banjaluku. Dolazak u ranim jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenja sa doručkom u Madridu u hotelu sa 4*
 • Avionsku kartu na relaciji Beograd-Madrid-Beograd
 • Kofer do 23kg + 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer u Madridu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • usluge turističkog vodiča
 • organizaciju i realizaciju programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • aerodromske takse 114 KM ( podložne promjenama )
 • transfer Banja Luka-Beograd-Banja Luka
 • putničko i zdravstveno osiguranje 15 KM
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • fakultativni izlet u El Escorial 
 • fakultativni izlet u Toledo 69 EUR
 • dolatu za 1/1 sobu
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENAKalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Organizovano izvođenje izleta je za minimum 15 putnika, a za manji broj se može organizovati javnim prevozom.